Mainasse

Bijzondere Uitvaartzorg

Wat te doen bij overlijden?

U belt als eerste de arts en indien mogelijk dichte familie. De arts maakt een verklaring van overlijden op.

Daarna belt u ons, de uitvaartverzorger, op 06 - 19695319. Wij zijn dag en nacht bereikbaar.
Wij regelen ook de verzekering voor u.

Hoe of waar u bent verzekerd maakt niet uit!

Veel mensen verkijken zich op de kosten van een uitvaart.

Velen denken de financiering ervan te hebben geregeld door een uitvaartverzekering te hebben afgesloten, maar een uitvaartverzekering dekt vaak niet alle kosten. De helft van de mensen moet ca. € 2.500,-- of meer bijbetalen. Wat spaargeld apart leggen zou een goede aanvulling zijn.

Om niet voor onaangename verrassingen te komen staan, is het aan te raden om vooraf duidelijke prijsafspraken te maken met de uitvaartverzorger. Nabestaanden moeten zich niet laten overrompelen. Ze moeten vooraf checken welke onderdelen de uitvaartverzekering dekt en voor welke kosten moet worden bijbetaald.

Wanneer u een uitvaart- of levensverzekering heeft, kunt u zelf bepalen wie uw uitvaart gaat verzorgen. Ook als het een uitvaartverzekering van Yarden, Dela of Monuta betreft. Eventueel kunnen wij via uw verzekeraar de vergoedingen verwerken, ongeacht bij welke partij u verzekerd bent. 

Als u zelf uw keuze maakt voor een uitvaartverzorger, kunnen sommige verzekeraars u echter wel een administratieve korting opleggen op het uit te keren bedrag. In veel gevallen kunnen wij dit soort kortingen compenseren.
Wij kijken graag met u mee of dit inderdaad de juiste keuze is om u niet onnodig voor hoge kosten te laten opdraaien.

Betaalt u dan extra voor ons?

Nee hoor. Wij zijn geen intermediair en kosten niets extra op wat u allemaal al uit moet geven aan een uitvaart. Wij berekenen het standaard dienstentarief. Het zijn flinke bedragen en wij helpen u elke cent te besparen of in ieder geval te begeleiden binnen uw budget. In veel gevallen zijn wij zelfs goedkoper.
In tegenstelling tot de grote uitvaart-organisaties zijn wij volledig onafhankelijk. Wij kunnen u dus begeleiden, terwijl de overledene toch in het plaatselijk rouwcentrum wordt opgebaard.

 

 


 


 


 


 


E-mailen
Bellen